-
تکبیر
پنجشنبه 1 مرداد 1394 18:13
پیامبر(ص): کسی که در روزی خود تأخیر و تنگی میبیند، زیاد تکبیر بگوید و کسی که غم و اندوهش بسیار شد، زیاد استغفار کند. کنز الاعمال ذکر الله اکبر به این معنی است که او بزرگتر از خواسته های ناچیز ماست. یکی از آثار این ذکر ایجاد برکت در مال و بر طرف شدن مشکلات زندگی است.
-
(حرص)
پنجشنبه 1 مرداد 1394 18:12
امام حسن(ع): نه پاکدامنی روزی را کم و نه حرص آن را زیاد میکند. روزی قسمت است و حرص زیادی، تنها باعث مبتلا شدن به گناه میشود. تحف العقول
-
(غذای داغ)
پنجشنبه 1 مرداد 1394 18:12
پیامبر(ص): از غذای داغ بپرهیزید چرا که برکت را از میان میبرد. غذای سرد مصرف کنید چرا که گواراتر و پر برکت تر است.اسدالغابه، ج1/ ص422
-
(کم دانستن روزی)
پنجشنبه 1 مرداد 1394 18:12
امام رضا (ع): روزی کم را اندک نشمارید که از روزی فراوان محروم میشوید. الکافی/ ج5/ص318
-
(نیت فاسد)
پنجشنبه 1 مرداد 1394 18:12
امام علی(ع): هرگاه نیت فاسد باشد برکت از میان میرود.غررالحکم انسان نه تنها در عمل بلکه حتی در نیت هم باید دنبال خیر و نیکی باشد. نیت و هدف خوب حتی در روزی و برکت بخشیدن به آن تأثیر زیادی دارد.
-
(سوگند)
پنجشنبه 1 مرداد 1394 18:12
امام علی(ع): از قسم خوردن بپرهیزید که کالا را باطل و برکت را از بین میبرد. کافی بعضی بودن توجه به آثار بد قسم خوردن، بدون دلیل موجه و صرفاً برای بدست آوردن سود مادی قسم میخورند. خدواند متعال نیز مسلمانان را از اینکار منع کرده است. قسم خوردن حتی اگر راست هم باشد اثر بدی در زندگی و کسب و کار میگذارد
-
(نان حلال)
پنجشنبه 1 مرداد 1394 18:12
پیامبر(ص): کسانی که نان حلال را رها میکنند و بدنبال حرام میروند، به خیال اینکه از راه حرام درآمد کسب کنند، خداوند به فقر مبتلایشان میکند. امالی وظیفه هر مسلمانی است که از راه های حلال به دنبال کسب مال باشد. مال حرام گرچه زیاد باشد هم خودش برکت ندارد و باقی نمیماند، و هم برکت را از زندگی میبرد و باعث فقر میشود.
-
(کفران نعمت)
پنجشنبه 1 مرداد 1394 18:11
امام باقر(ع): زمانی که شکر گزاری بندگان قطع گردد، نعمت نیز از جانب خداوند قطع میشود. بحار الانوار شکر گزاری نعمت، همیشه باعث زیاد شدن آن است. قرآن کریم میفرماید: .... اگر مرا سپاس گوئید بر نعمت شما می افزایم، و اگر کفران کنید، بدانید که عذاب من سخت است. سوره ابراهیم
-
(چراغ)
پنجشنبه 1 مرداد 1394 18:11
امام صادق(ع): خداوند زیبائی و خود آرائی را دوست دارد و از فقر و تظاهر به فقر بیزار است. هرگاه خداوند نعمتی میدهد دوست دارد اثر آن را در آن بنده ببیند. عرض شد چگونه؟ فرمودند: لباس تمیز بپوشد و خود را خوشبو کند. خانه را زیبا و جلو درب خانه را جارو کند. امالی طوسی
-
(صله)
پنجشنبه 1 مرداد 1394 18:11
پیامبر(ص): هرکس دوست دارد که عمرش طولانی و روزیش زیاد شود تقوا پیشه کند و صله رحم کند. بحار انسان نباید از احوال خویشان و آشنایان خود بی اطلاع باشد. صله رحم راهی است برای مطلع شدن از مشکلات زندگی نزدیکان، همدردی با دیگران و تلاش برای رفع آن. کسی که چنین کاری انجام دهد رضای الهی را کسب میکند و روزیش زیاد میشود.
-
(تقوا شرط نزول برکات)
پنجشنبه 1 مرداد 1394 18:11
قرآن کریم: اگر اهل شهر ها و آبادی ها ایمان آورند و از نافرمانی خدا بپرهیزند، برکتهای آسمان و زمین را بسویشان بگشایم. اعراف/96 بسیاری از مشکلات زندگی ها آلودگی به گناه است. و اینکه از فرامین الهی پیروی نمیکنیم و به دنبال شیطان و نفس خود هستیم، چگونه از مالک جهان انتظار برکت در مال و زندگی داریم.
-
(عامل توسعه رزق)
پنجشنبه 1 مرداد 1394 18:06
امام صادق(ع) در علت روزی زیاد زن آرایشگری که روزی به طرفش سرازیر می شد، فرمودند: علت این است که او راستگو و امانتدار است. از این روی روزیش فراوان است. وسائل توسعه رزق انسان همیشه در گرو تلاش زیاد نیست بلکه بعضی چیزها هم رضایت خداوند را به همراه دارد و باعث خوش نامی میان میردم و جلب اعتماد آنان میشود .
-
(سوره ممتحنه)
پنجشنبه 1 مرداد 1394 18:06
امام سجاد: هرکس سوره ممتحنه را در نمازهای واجب و مستحبی بخواند، خداوند قلبش را برای ایمان میآزماید و دیده اش را نورانی کند و هرگز فقیر نمیشود و خود و فرزندش مبتلا به جنون نمیشوند. مکارم الاخلاق/ ح2412
-
(بد اخلاقی)
پنجشنبه 1 مرداد 1394 18:06
امام علی(ع): هر کس بد اخلاق باشد روزیش تنگ میشود. غررالحکم جامعه ای مطلوب خداست که افراد آن با هم صمیمی و یکدل باشند و به یاری همدیگر بشتابند. بد اخلاقی نیز باعث دوری قلبها میشود و روابط میان انسانها را تیره می کند. خداوند نیز چنین کسی را دوست ندارد و نظر لطف به او نمیکند و روزیش کم و بی برکت خواهد بود
-
(عمل نا مبارک)
پنجشنبه 1 مرداد 1394 18:06
پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم: بدان راستگوئی برکت آور و دروغگوئی نامبارک است. تحف العقول راستگوئی از اوصاف متقین است. آنان همیشه راست میگویند، هرچند به ضررشان باشد. کسی که تقوای الهی پیشه کند. برکات آسمان و زمین برایش نازل میشود. نجات در راستگوئی است و برکت نیز در آن قرار داده شده است.
-
(انگشتر زمرد)
پنجشنبه 1 مرداد 1394 18:06
رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم : دست کردن انگشتر زمرّد باعث بر طرف شدن فقر می شود. مکارم الاخلاق/ص89. زمرّد سنگی بسیار پر انرژی و دارای خواص فراوانی است؛ دو نیروی انرژی بخش و آرام بخش دارد و برای تسکین دردهای ستون فقرات و عضلات مفید است.
-
(لقمه حرام)
پنجشنبه 1 مرداد 1394 18:05
پیامبر اکرم(ص): رها کردن لقمه حرام نزد خداوند دوست داشتنی تر از دوهزار رکعت نماز مستحبی است. تفسیرالمعین مال حرام و شبحه ناک، انسان را به ورطه کمراهی میکشاند. به همین بدست آوردن مال حلال از والاترین عبادات شمرده شده است
-
(شکر و توبه)
پنجشنبه 1 مرداد 1394 18:05
امام باقر(ع): خداوند از مردم دو چیز میخواهد. به نعمتهای خدا اقرار کنند تا بر آن بیفزاید و به گناهانشان اعتراف کنند تا آنها را ببخشد. الحدیث یکی از مهمترین عوامل افزایش روزی و برکت یافتن مال انسان، سپساگذاری کردن در مقابل نعمتهای اوست.
-
(زکات)
پنجشنبه 1 مرداد 1394 18:05
امام باقر علیه السّلام: زکات دادن روزی را افزایش میدهد. بحار زکات حق نیازمندان و سهم آنان است که خداوند متعال در مال انسان قرار میدهد. پرداخت آن علاوه بر ثواب اخروی، دارای آثار مادی و معنوی زیادی در این دنیا است. هم باعث تزکیه و پاکی روح انسان میشود و هم مال انسان را برکت می دهد.
-
(کار و عبادت)
پنجشنبه 1 مرداد 1394 18:05
امام باقر(ع): کسی که به دنبال دنیا باشد به این قصد که هم خودش محتاج مردم نباشدو هم وسایل آرامش خانواده اش را فراهم کند و از این طریق به همسایگانش نیز احسان کند، در قیامت با چهره ای درخشان و نورانی به ملاقات خداوند میرود. وسائل انسان اگر دقت کند حتّی تجارت و معامله اش میتواند باعث سعادت و کمالش شود.
-
(اسراف)
پنجشنبه 1 مرداد 1394 18:04
امام صادق علیه السّلام: اموال برای خداست که نزد بندگانش به امانت نهاده و دستور داده که به اندازه متعارف از آن در تهیه خوراک و پوشاک و وسیله نقلیه و ازدواج استفاده کنند و بقیه آنرا به مؤمنان نیازمند بدهند. کسی که در هر یک از این امور بیش از حدّ متعارف استفاده کند گناه مرتکب شده است.
-
(صله رحم و نیکی کردن به والدین)
پنجشنبه 1 مرداد 1394 18:04
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلّم: هر کس متعهد باشد که به پدر و مادرش نیکی کند و صله رحم انجام دهد، من نیز متعهد میشوم که مالش، زیاد، عمرش طولانی و محبتش در دل خویشانودانش استوار گردد. مستدرک صله رحم، بر قرار نگاه داشتن ارتباط با خویشاوندان و زمینه ساز حل مشکلات یکدیگر است. از نشانه های متقین و عامل نزول برکات است.
-
(نماز شب)
پنجشنبه 1 مرداد 1394 18:04
امام صادق علیه السّلام: نماز شب انسان را خوش سیما، خوش اخلاق و خوش بو و روزی را زیاد میکند. ثواب الاعمال/42. نماز شب یکی از مستحبات مورد تأکید است که آثار دنیوی و اخروی زیادی دارد و زیاد شدن رزق و روزی یکی از آنهاست.
-
(ادرار در حمام)
پنجشنبه 1 مرداد 1394 18:04
امام علی علیه السّلام: بول کردن در حمام موجب فقر و پریشانی است. حلیة المتقین.
-
(مدارا کردن)
پنجشنبه 1 مرداد 1394 18:03
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم: مدارا کردن باعث فزونی مال است و هر کس از مدارا کردن با دیگران محروم باشد، از خیر محروم شده است. کافی/ج2/ص119. مدارا با دیگران یکی از نشانه های انسانهای با تقوا است و چون تقوا عامل افزایش روزی و نزول برکات آسمان و زمین است، خداوند به مال و روزی این افراد برکت میبخشد.
-
(احسان)
پنجشنبه 1 مرداد 1394 18:03
امام صادق علیه السّلام: کسی که به خانواده اش احسان و نیکی کند روزی اش زیاد میشود. بحار خانواده در نظام تربیتی اسلام، جایگاه والائی دارد و حفظ رابطه سالم و صمیمانه میان اعضای آن نیز مورد تأکید اسلام است. به همین جهت برخورد خوب با همسر و فرزندان موجب جلب رحمت الهی و افزایش روزی میشود.
-
(زیارت کربلا)
پنجشنبه 1 مرداد 1394 18:03
امام صادق علیه السّلام: زیارت امام حسین علیه السّلام را ترک نکن و به دوستانت هم سفارش کن. تا خداوند عمر طولانی و روزی زیاد نصیبت کند. وسائل/ج10/ص335.
-
(نظافت منزل)
پنجشنبه 1 مرداد 1394 18:03
امام صادق علیه السّلام: شستن ظروف و جارو زدن جلو درب منزل، باعث جلب و افزایش روزی می شود. جامع الاخبار/ص125. نظافت و بهداشت باعث افزایش روزی می شود. رعایت نظافت نه تنها باعث شادابی انسان می شود. بلکه دارای اثرات معنوی بسیاری است.هرچند که علم بشر به رابطه میان نظافت و برکت یافتن مال و روزی پی نبرده است.
-
(ذکر زیاد شدن روزی)
پنجشنبه 1 مرداد 1394 18:03
آیت الله بهجت: کسی که میخواهد روزی فراوان داشته باشد، این ذکر را زیاد بگوید و قبل و بعد از انصلوت بفرستد: اللهمّ اغننی بحلالک عن حرامک و بفضلک عمن سواک. خداوندی که مالک تمام دنیا و روزی دهنده بندگان است، دعاها و ذکر هائی را برای زیاد شدن روزی آنها به بزرگان و پیشوایان دین جاری کرده است.
-
(سوره ق)
پنجشنبه 1 مرداد 1394 18:02
امام باقر: کسی که در نمازهای واجب و مستحب بر قرائت سروه ق مداومت کند. خداوند رزق او را فراوان و نامه عملش را به دست راستش داده و حساب بر او آسان گیرد. ثواب الاعمال سوره های قرآن دارای آثار مختلفی است. سوره ق یکی از سوره هائی است که سفارش شده برای وسعت رزق روزی سه مرتبه خوانده شود.